PINKO

PINKO е синоним на мода, създаден в Италия. За радост на почитателите на качествените маркови дрехи, марката разполага с магазини по целия свят. Марката облекло е създадена от двама млади ентусиасти – Пиетро Негра и Кристина Рубини. Както те самите споделят „ Създаването на дреха е като игра“. Годината е 1970.

Първоначално, дрехите, които се създавали били повлияни от така наречената „ мода на мига“. Всяка седмица , дизайнерите представяли своите виждания за мода. Но след първите реализирани продажби, от PINKO  решават да разширят своята дейност и обхват. Подходът към създаване на „ моментни дрехи“ е преустановен.

В края на 1980 година, от модната марка решават да поемат нов курс в модата. Това им донася световна слава и приходи, които им позволяват да открият магазини извън пределите на Италия. За кратко време, дизайнерите работещи за този бранд осъзнават, че не количеството магазини и изработени дрехи е от значение, а качеството. В резултат се залага на по–малък брой места, за предлагане на облеклото, но за сметка на това  – изпълнени с блясък и лукс. Марковите дрехи са предназначени за нежната част от населението на планетата. В колекциите на  PINKO  вземат участие сака с различни цветове, дънки, блузи, рокли, клинове, панталони. Цветовете варират между син, жълт, червен и разбира се – розов. Последната колекция, която се появи за новия сезон беше предрешена в тъмни цветове. Изборът е голям и труден. В последната есенно–зимна кампания, екипът избра да работи с Наоми Кембъл. За кратко време, тя се превърна в истинска почитателка на марката. PINKO    може да се похвали с фен клуб, в който влизат красивият модел Кармен Каас и талантливата певица Марая Кери. Към днешен момент, в света се наброяват около 800 магазина, които предлагат марковите дрехи на „ розовата пантера“.

В България, облеклото стана достъпно за по–широк кръг от ценители на качеството и стила благодарение на онлайн магазин The Fashion Flight. Днес,  PINKO  е един от диктаторите на световния моден пазар!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *