Общи условия

 

Общи условия на сайта за луксозни маркови дрехи

www.thefashionflight.com

 

Предлагането и продажбата на стоки на сайта thefashionflight.com се определят от описаните по-долу общи условия. Потребителите на thefashionflight.com следва да бъдат напълно и изцяло съгласни с тях. В случай, че Потребителят не е удовлетворен от правилата и условията за ползване, следва сайтът да не бъде използван от негова страна. Чрез натискането на полето „прочетох и се съгласявам с общите условия“ и изпращането на попълнен формуляр, Потребителят дава своето съгласие с настоящите общи условия и правилата за ползване на сайта thefashionflight.com.

1.     Нашата политика  

Посещението на thefashionflight.com е предназначено за лично ползване. Ние сме създали сайта thefashionflight.com с идеята да осигурим ексклузивен „service“ на нашите Клиенти. Продуктите и стоките, показани на сайта, са предназначени единствено и само за „крайни потребители“, които използват сайта за лично потребление. Като „крайни потребители“ се определят лицата, ползващи сайта по лични причини, а не поради професионални подбуди – като препродаването на стоките.

Общите условия са валидни единствено между Потребителите на thefashionflight.com и thefashionflight.com. Те не се отнасят до продукти от линкове и препратки към други страници.

2.     Важни указания

2.1.         Гаранция за оригиналност и качество

 

      Сайтът thefashionflight.com предлага единствено и само категории лукс и първо качество маркови продукти, които са закупени директно от производителя, fashion- kъщи и доставчици, притежаващи строг контрол за качество и гаранция за автентичност на стоките.

Не се предлагат използвани, фалшиви или по-некачествени продукти, от предлаганите на пазара стандартни артикули на съответната марка. Всички продукти са обозначени с етикети, гарантиращи тяхното качество.

 

2.2.         Визуализация на предлаганите стоки

 

Продуктите на сайта са представени детайлно и възможно най-близко до реалността. thefashionflight.com не е способен да гарантира, че снимките и цветовете, които Потребителят вижда на своя екран напълно отговарят с действителността, тъй като различията могат да се дължат на използвания „browser“(браузър) и/или съответни настройки на компютъра на Потребителя и неговия монитор. Снимките са собственост на thefashionflight.com и всяко неправомерно използване, размножаване и разпространяване е забранено.

 

2.3.         Описание на предлаганите продукти

Описанието на предлаганите стоки е с информативна цел. thefashionflight.com не носи отговорност за допуснати печатни и/или технически грешки. thefashionflight.com се стреми бързо и своевременно да коригира евентуални такива грешки. Описанията на продуктите съвпадат с тези на производителя - thefashionflight.com не поема отговорност за грешна информация от производителя и не се наема да доказва истинността на получената от производителя информация. Търговските наименования и марки са използвани с цел по-добро описание на предлаганите продукти, като правата за използване на търговската марка принадлежат на съответния производител.

 

2.4.         Наличност на продуктите 

Предлаганите продукти на сайта са с актуална информация за наличност на размер и цвят. По време на обработка на поръчката от съответния отдел, thefashionflight.com си запазва правото да потвърди още веднъж наличността на продукта.

Клиентът ще бъде информиран от thefashionflight.com, ако поради каквато и да било причина стоката не е налична или поръчката не може да бъде обработена по негово желание.

 

3.     Сключване на договор за покупко-продажба с thefashionflight.com

3.1.         Формуляр за поръчка

За да направите поръчка от thefashionflight.com е необходимо да се попълни електронен формуляр  и да се направи регистрация в сайта. При подаване на поръчка се изисква попълването на точните лични данни на Потребителя, точен адрес за доставка и наличието на валиден e-mail-адрес. При подаване на грешна или неточна информация, грешен телефон за връзка или несъществуващ e-mail адрес, заявката е невалидна и следователно не възниква задължение за изпълнение на съответната поръчка.

За да поръчате от сайта thefashionflight.com е необходимо да изберете продукт от категориите нови продукти, мъже, жени, промоции и под-категориите дрехи, чанти, аксесоари, обувки и т.н. Възможно е изборът да се осъществява и чрез категорията дизайнери, в която по азбучен ред са изброени дизайнерите, чиито продукти се предлагат на сайта thefashionflight.com.

След избора на продукт и съответния към него размер и цвят е необходимо да натиснете бутона „добави в пазарската чанта“. Следва преглед на продукта, неговото количество и цена, както и цената на доставка до съответното населено място. Във формуляра за поръчка, Потребителят приема и общите условия на сайта чрез кликване в съответното квадратче „прочетох и се съгласявам с общите условия на сайта“.

Преди да изпратите своята поръчка, Ви даваме възможност да прегледате внимателно още веднъж съдържанието на поръчката и да коригирате евентуални грешки, възникнали при попълване. Когато една поръчка е потвърдена и изпратена не може да се правят корекции по нея. Поръчки, направени отделно, ще бъдат и отделно изпращани.

Изпращането на формуляра обвързва Потребителя със силата на договор, като валидни стават условията и правилата за ползване на сайта thefashionflight.com. Договорът за покупко-продажба  става валиден тогава, когато thefashionflight.com приеме формуляра на потребителя.

С изпращането на електронния формуляр и/или регистрацията Потребителят потвърждава, че е запознат с общите условия на thefashionflight.com, както и с останалата информация и линкове на сайта, и се задължава да ги спазва.

 

3.2.         Потвърждаване на приета поръчка

Извършената поръчка се потвърждава  с изпращането на автоматичен e-mail до съответния Потребител от администраторите на thefashionflight.com. С оглед сигурността на Клиентите следва и потвърждаване по телефона от наш оператор за приемането и обработката на Вашата поръчка. За целта се изисква валиден и актуален телефон за връзка.

 

4.     Доставка

4.1.         Срок и цена

Доставката се извършва в три-дневен срок, при условие, че е посочен точен и валиден адрес от Потребителя, както и актуален телефон за връзка. Цената на икономична поръчка е 6 лв. за цялата страна. Поръчки над 300лв. са безплатни за цялата страна.

След като се регистрирате на нашият уебсайт, ще имате на разположение следните начини на доставка, валидни за цялата страна:


• БЕЗПЛАТНА Доставка – при поръчка, надвишаваща 300лв, доставката на територията на цялата страната ще е за сметка на www.thefashionflight.com .

• Градски Куриер – този вид доставка е валиден на територията на София. Предимството е, че имате възможност да получите своята поръчка в рамките на същия работен ден.Цените са както следва:

За доставка на следващия работен ден – 5лв.
За доставка до 6 часа - 7лв.
За доставка до 3 часа - 9лв.
За доставка до 90 минути - 13,50лв.

• Икономична Доставка – при избор на Икономична доставка, ще получите Вашата покупка на територията на страната в рамките на 3 работни дни,след приемане на поръчката. Цената на този вид доставка е 6 лв.

• Експресна Доставка – при избор на Експресна доставка ще получите Вашата покупка на територията на страната в рамките на следващия работен ден, след изпращането на поръчката. Цената на този вид доставка е 8 лв.

Куриерските услуги се извършват от фирма “Спиди“ АД

 

4.2.        Продуктите се доставят опаковани, съобразно вида и транспорта им.

4.3.        thefashionflight.com не носи отговорност за забава на доставката по вина на куриерската фирма, неточен адрес или непредвидени обстоятелства.

4.4.        В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или няма осигурен достъп и необходимите условия за предаване на стоката, следва  отпадане на поръчката и освобождаване на thefashionflight.com от задължението за доставка. Същото важи и при невалиден телефонен номер за връзка с Клиента.

4.5.        В случай, че Потребителят иска стоката и след изтичане на уговорения срок за доставка – Той поема разходите по допълнителното връщане и доставка на стоката, като те се заплащат при получаване на стоката.

4.6.         Задължения на потребителя при получаване на стоката  

В момента на получаване на стоката, Клиентът е длъжен да прегледа целостта на стоката и да направи общ преглед на пакета -  дали отговаря на поръчаните продукти като размер, количество, цвят. При налични повреди или дефекти на продуктите и/или при стока, различна от поръчаната, Потребителят се задължава да върне веднага на куриера получения пакет.

 

5.     Цени и начини на плащане

5.1.         Цени

Всички цени на сайта thefashionflight.com са в български лева и са с включен Данък Добавена Стойност (ДДС). Цената на продуктите е ясно обозначена, както до всеки един продукт, така и във формуляра за поръчка. Доставката се заплаща отделно, като за нея може да се информирате  в точка 4.1. Цената на доставката е изписана и в електронния формуляр за поръчка.

5.2.        

При промяна на цените на продуктите, Потребителят заплаща цената, която е била актуална към момента на поръчката.

5.3.         Инкасо

Разходи по инкасо са за сметка на Потребителя.

5.4.         Начини на плащане

Приетите от нас начини на плащане са с Paypal, превод по банкова сметка към Райфайзен банк и наложен платеж. При избор на опцията „наложен платеж“, Клиентът заплаща стоката при получаването ѝ от куриера като максималната сума, която може да бъде приета е в размер на 3000 лв.

 

5.5.         Сигурност при онлайн-разплащанията

Всяко заплащане на нашата страница се извършва чрез криптирана връзка, която е сигурен начин за онлайн-заплащанията, като данните от кредитната карта са заключени в надеждна Host-среда.

 

6.     Промоционални кодове

 

6.1.         Определение

Промоционалният код представлява личен код, даващ на съответния Потребител намаление при закупуване на продукт от сайта thefashionflight.com.

 

6.2.        Необходимо е кодът да се въведе в указаното за това място на сайта при попълване на формуляр за поръчка. Изчисляването на новата сума за плащане става автоматично. За една поръчка може да бъде използван само един промоционален код, като продуктите не трябва да са вече веднъж намалени. При стоки, които вече веднъж са предложени на промоционални цени, не може допълнително да се използва и промоционален код към тях.

6.3.         Ограничения

·        Промоционалният код може да се използва само веднъж.

·        При ограничения във времето, в което е валиден един промоционален код, той дава възможност за намаление единствено и само в обозначеното за това време.

·        Промоционалният код не дава право на изплащане на сумата посочена на кода.

·        Промоционалният код се използва само в случаите, когато цената на продукта е с поне 1 лв. по-висока от отстъпката, която съответният код дава.

 

7.     Застраховка

  

Вашата поръчка е застрахована по време на транспорта до момента на доставката, за сметка на thefashionflight.com. Собствеността и рискът се прехвърлят на Потребителя в момента на нейната доставка и предаване.

 

8.     Други задължения на потребителя на thefashionflight.com

8.1.        Задължителни са валиден e-mail адрес и валиден телефонен номер за потвърждаване на направените поръчки.

8.2.           Продуктите на сайта са предназначени за „крайни потребители“. thefashionflight.com определя като такъв всеки Потребител, използващ сайта по лични причини, а не за професионални такива, например като препродаването на стоката, предлагана от нашия сайт. Лицата, използващи сайта с професионална цел са в разрез с общите условия на  thefashionflight.comthefashionflight.com си запазва правото да не обработва такива поръчки.

8.3.           

Потребителят се задължава да плати цената на поръчаната стока и доставката до съответното населено място, да получи стоката, да пази паролата и да не предава паролата на трети лица, с оглед защита на личния му профил в thefashionflight.com.

8.4.           Потребителят се задължава да уведомява thefashionflight.com за нарушения, също така да не подава фиктивни поръчки или да разпространява невярна информация, както и да не извършва действия, нарушаващи и/или увреждащи правата или интересите на трети лица, като например разпространяване на вируси и други подобни.

 

9.     Защита на личните данни

9.1.        

thefashionflight.com има право да използва въведените от Потребителя лични данни. Те са необходими, за да може да се осъществи поръчката. Личните данни на Потребителите няма да бъдат давани на трети лица, освен в случай на изричното съгласие на Потребителя, при поискване от държавни институции (полиция, съд и т.н.) и в предвидените от закона случаи.

9.2.           

При заплащане с кредитни карти се използват данните, необходими за провеждане на транзакцията.

 

10.   Copyright

10.1.   Всички снимки, текстове и описания на страницата www.thefashionflight.com са собственост единствено на thefashionflight.com. Копирането и разпространението им е строго забранено.

10.2.   Копирането на информация се допуска единствено и само с изрично предварително писмено съгласие от страна на thefashionflight.com.

 

11.    Право за отказ от договора. Рекламации

 

11.1.    Потребителят може да се откаже от договора в следните случаи:

11.1.1.         Несъответствие между поръчката и доставката

 

Стоката не съответства на поръчаната от него – размерът или цветът на стоката не съответстват на съответната поръчка. Внимание! Стоката подлежи на общ преглед в момента на доставката. При наличие на грешка с поръчката, Потребителят е задължен да върне стоката ВЕДНАГА на фирмата доставчик.

 

11.1.2.Повреда при транспорт

Стоката е повредена при транспорт. Общият преглед на стоката е достатъчен, за да се установят налични повреди на стоката при транспортирането ѝ. Клиентът е длъжен да направи общия преглед при предаването на пакета и при налични повреди да върне стоката обратно на доставчика.

В различни от горепосочените случаи, Клиентът няма право да се откаже от получаване на поръчаната стока. Той дължи в противен случай заплащане на извършените разходи по доставка и връщане на стоката на thefashionflight.com. Издава се протокол, който описва че отказът е неоснователен и Клиентът се задължава да плати възникналите транспортни разходи.

 

11.2.       

Рекламации на стоката се приемат до три работни дни след получаване на поръчката, в случай че стоката има съществен недостатък или несъответствие, които не са могли да бъдат открити при общия преглед на стоката в момента на нейното получаване и предаване от куриера.

11.3.           

Продавачът си запазва правото да не приеме констатацията на Потребителя, ако прецени, че основанието му за рекламация е неоснователно или е в следствие на неправилна употреба.

 

12.        Условия и срокове за връщане на стока

12.1.       

Законът за защита на потребителите (ЗЗП) на Република България предвижда в чл. 55, ал.1 възможност за Потребителя да върне стоката до 7 работни дни. Според чл. 55, ал. 6, времето за възстановяване на парите на Потребителя е до 30 работни дни.

12.2.       

Потребителят е длъжен да съхранява получените стоки, тяхното качество и безопасност по време на седемдневния срок за връщане на стоката.

12.3.       

Връщането на стоката е възможно само при изряден търговски вид на стоката, без тя да е използвана или третирана по какъвто и да било начин и без да е нарушена целостта на опаковката. При всички продукти за целта е необходимо етикетът да бъде запазен и да не бъде свалян от дрехата. При премахнати или повредени етикети, thefashionflight.com си запазва правото за отказ да приеме стоката.

Обувки - Всички обувки трябва да се изпробват върху килим или повърхност, която защитава подметката от надраскване или изцапване. Обувките трябва да се връщат с неповреден оригинален картон и торбичка за път, тъй като те са част от самия продукт. Обувки, на които картонът е повреден или липсват аксесоарите към тях, няма да бъдат приемани обратно.

Бельо и Бански костюми -  Трябва да бъдат изпробвани върху бельо, без да се маха лентата за хигиена. Продукти, на които тези защитни ленти са били премахнати, не могат да бъдат приемани обратно. Бельо без такава лента не подлежи на връщане.

12.4.       

В случай, че стоките, които се връщат обратно са носени, използвани, прани, гладени, повредени или при които е нарушена целостта на етикета (при обувките - кутията и аксесоарите към тях;  при бельо и бански – хигиенната лента), следва Потребителят да заплати до 100% от пазарната цена на дадения продукт.

thefashionflight.com контролира всички върнати продукти по описаните по-горе критерии. thefashionflight.com има право да откаже връщане на продукт, съгласно настоящите общи условия.

12.5.       

При връщане на стока транспортните разходи и разходите по застраховка на стоката са за сметка на Потребителя.

12.6.       

Обратни пратки с наложен платеж няма да бъдат приемани. Рекламации за пратки с наложен платеж се приемат само в момента на плащането.

 

12.7.       

След подробен контрол на върнатата стока и преглед на правото за отказ от договора и при неоткрити неточности, thefashionflight.com се задължава в 30 дневен срок да възстанови парите на Потребителя.

 

 

13.    Промени в общите условия на сайта

13.1.       

Общите условия на сайта thefashionflight.com могат да бъдат едностранно променяни от thefashionflight.com, като thefashionflight.com се задължава да публикува на видно място в сайта всяка извършена промяна.

13.2.       

Всички промени на общите условия на сайта, публикувани на сайта  thefashionflight.com се считат за надлежно получени и валидни. Ако Потребителят не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан с тях.

13.3.       

Отделни невалидни клаузи не предизвикват невалидността на общите условия, а биват замествани от актуалните такива.

 

14.      Сигурност при онлайн-пазаруването

За  да бъде осигурено сигурно и лесно онлайн-пазаруване, thefashionflight.com използва технологията SSL – Secure Socket Layer. Тя заключва и пази данните, които Вие ни пращате през интернет-пространството. След активиране на SSL , Вие получавате съобщение от вашия браузър. Интернет адресът се обозначава с „ https:“, а не със стандартното „http:“. Това показва, че вие се намирате в сигурен модус, който не позволява на други лица да четат Вашите данни.

 

15.        Други права на thefashionflight.com

15.1.        Информационен бюлетин

Всички регистрирани Потребители са регистрирани и за получаване на Newsletter на посочения от тях e-mail адрес, в който получават информация за нашия сайт и актуалните промоции.

15.2.        http-бисквитка“

thefashionflight.com има право да инсталира „cookies“ върху компютрите на своите Потребители.  Така наречените „бисквитки“ се използват, за да може самоличността на регистрираните Потребители да бъде удостоверена и да не се изисква от Потребителя ново въвеждане на потребителско име и парола при всяко следващо влизане на сайта. Също така „бисквитките“ са необходими за поддръжка  на „пазарната чанта“.

 

15.3.        Google- Analytics

thefashionflight.com използва Google-Analytics с цел по-добро опознаване на поведението на своите Потребители.

 

16.          Законодателство на Република България

Общите условия са съобразени с българското търговско право, със закона за задълженията и договорите, Закона за защита на потребителите и Закона за защита на личните данни. За всички останали въпроси се прилага действащото законодателство на Република България.